Skæve historier, sære ord og skarpe blikke

Dagens ord: Attraphjem

Attraphjem er den forunderlige tilstand som ens hjem langsomt henfalder til, hvis man ikke er ude med riven jævnligt. Attraphjem er ensomme øer af ubenyttet, unødvendigt, overset, glemt og støvet bohave i det hjemlige landskab, som af en eller anden grund bare får lov til at blive stående som en død kulisse fra sidste års liv. Det er det bord som du ikke længere bruger, fordi bordpladen for længst er druknet under et halvt ton papirer. Det er det øverste skab i køkkenet der langsomt er blevet fyldt med plastikbøtter du ikke har nogen intention om at bruge, men bliver ved med at samle på. Det er den stol du aldrig sidder i, fordi den er begravet i et bjerg af vasketøj. Det er den skrammede reol ovre i hjørnet som er fyldt med bøger du ikke har læst, ikke gider læse, ikke gider smide ud og ikke kan huske hvor kommer fra. Det er de femtusinde småting der lever i din entré på alle tilgængelige hylder, de fire proppede hylder i tøjskabet du ikke har rørt i flere måneder, og de tre tandbørster som du ikke længere bruger, men som alligevel står i tandkruset.

Attraphjem spreder sig gennem dit hjem på samme måde som mug, opvask, sammenkrøllede sokker og støv. Du ser det sjældent før det er for sent, og det kræver en weekend, en støvsuger, en storskraldscontainer og en skilsmisse for at komme til bunds i det. Så er det alligevel nemmere at lægge sig lidt på sofaen og se fjernsyn. Eller gå udenom.

Posted on onsdag, oktober 13, 2010 at 10:23PM by Registered CommenterAlexK in | Comments1 Comment

En dag i servicedesken

Posted on onsdag, februar 24, 2010 at 12:16AM by Registered CommenterAlexK | Comments3 Comments

Dagens tredje ord: Frilandspolitiet

Det man er når man har lænet sig frem og glanet ned i indkøbskurven hos hende foran, har konstateret med forargelse at hun har valgt en stor pakke æg der tydeligt er mærket "ÆG FRA BURHØNS", og har sendt hende Blikket, da hun vendte sig om et øjeblik. Hun køber sikkert også skinke lavet af 'kød uden for EU' og blege jordbær fra Spanien midt i december!

Posted on fredag, januar 8, 2010 at 06:29PM by Registered CommenterAlexK | CommentsPost a Comment

Dagens andet ord: Genbrugstempo

Den præcise hastighed der skal til når man forlader et S-tog og vil ramme genbrugscontaineren ved udgangen med 2 x gratisaviser uden at forsinke dem bag ved i nævneværdig grad

Posted on fredag, januar 8, 2010 at 06:28PM by Registered CommenterAlexK | CommentsPost a Comment

Dagens ord: Mobilstreaking

Det man dyrker når man slentrer ned gennem stillekupeen i et tog, mens man snakker højlydt i sin telefon. Så længe man ikke rent faktisk skal sidde i kupeen, gælder skiltene ikke.

Posted on fredag, januar 8, 2010 at 06:27PM by Registered CommenterAlexK | CommentsPost a Comment