« Nu hvor jeg sidder og stener ambience ... | Main | Når jeg bliver rig ... »

Dagens køb på iTunes

iTunes er muligvist både dyrt og nedrigt proprietært, men det har gjort utroligt meget for min musiklytning de sidste 2 år. Man kan altid smutte på iTunes og finde et eller andet nyt og mærkeligt. F.eks. ved at taste noget tilfældigt ind i søgefeltet, og se hvad der dukker op. Så kan man suse ned gennem listen og snuppe smagsprøver undervejs, indtil man finder noget lækkert, der skal med hjem i kurven. Man kan også starte med sin gamle, ridsede pladesamling eller prøve at komme i tanke om, hvad det var man lyttede til døgnet rundt i 1988 og skrålede med på en sen nat i Skjoldhøj, og se om iTunes også synes det er så fedt, at de udbyder friske, digitale versioner til download.
    I skrivende stund fik jeg  lyst til at vende tilbage til de gode, gamle dage og finde noget hår-ryste musik at skrive til, men jeg kunne sgu ikke huske hvad det var jeg egentlig lyttede til. Og i øvrigt har de unge har fundet på alt muligt gøgl siden jeg sidst kiggede forbi den tunge del af musikken. Emocore? Trashfunk?  Doomrap? Der var ikke andet at gøre end at tage iTunes kategorien "Heavy Metal --> Death/Black" fra en ende af. Her opdagede jeg at jeg stadig ikke kan lide Blackthrone (det er ligesom med Danablue ost - jeg prøver engang imellem, men det smager stadig af muggen ondskab) og Cradle Of Filth, og at Candlemass, Cathedral og Amorphis stadig holder.
    Og  så faldt jeg over Drecksau: Brecher (1998), som er dagens køb og  ifølge de første 6-7 dovne hits på Google er "Doomcore". Okay. Jeg er nu Doomcore fan. Så fik jeg det på plads. Drecksau lyder præcist som dengang i hine tider hvor jeg gik til koncert. Tung, monoton guitar med tålmodige trommer, godt med growl og ikke for meget af det der syngeri og melodramatiske synthesizers.

Og nej, iTunes, Bryan Adams skal ikke være i "Heavy Metal" kategorien. Han er fed nok - men han er ikke heavy. Ikke i min virkelighed. Sortér om.

Posted on torsdag, juni 21, 2007 at 09:30AM by Registered CommenterAlexK in , | Comments2 Comments

PrintView Printer Friendly Version

Reader Comments (2)

Hvis Meshuggah nu ikke skulle være vildt nok, så prøv evt. Dillinger Escape Plan. Det er nasty. Meshuggah på speed - så er det sagt...

- og nu må du altså snart se at få lært at høre RIGTIG black metal, istedet for det der pupertær-teatralske Cradle of Filth - du skal med mig til Dimmu Borgir i Kbh til efteråret, så du kan godt se at få det lært ;)

on, juni 27, 2007 at 10:14PM | Unregistered CommenterNick
Hæh. Dimmu. :-)

Ulver har længe ligget på listen over ting jeg lige skulle have fat i. Den køber jeg s'gu lige.
ma, august 13, 2007 at 12:37PM | Unregistered CommenterRelic

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.