« Av | Main | Kattens »

Max respekt

.. til allofmp3.com, som igen har formået at ligge inde med et album, jeg ikke har kunnet finde noget andet sted online.

I hine tider lånte jeg en lidt sær opera på biblioteket ved navn "The Immortal Hour", skrevet lige omkring 1914 af en Rutland Boughton. Lidt sær, fordi den var på engelsk, og handlede om onde elvere og skønne jomfruer og gale guder. Nu var det lige tilfældigvis min elver-celtic-Arthur-mytisk-irsk-gøgl periode, så den gik rent ind. Jeg prøvede endda at lære at synge den med vekslende succes. 

Men tiden gik, pladen blev leveret tilbage til biblioteket, og den fine opera gik i glemmebogen.  

Her i aften kom jeg  så i tanke om den. Søgte lidt rundt på nettet, og fandt en rimelig grim (men meget dedikeret) fanside. Mit hjerte blev helt varmt igen ved genhøret, så jeg tænkte: "Den henter jeg da lige på iTunes. " iTunes er sådan en rar og nem ting, og jeg bruger den ofte. Og de har rimelig meget obskurt musik. Men næh, det gjorde jeg ikke, for den var der ikke. Den var heller ikke at finde på andre oplagte steder (oplagt = til download. Jeg vil ha' min musik NU! Pakkepost er SO last century).

Men Google fandt den til mig på allofmp3.com til $4.75 alt inklusive, og klar til download. 10 minutter senere var den i æsken, klar til afspilning.

Whoah. Vi taler obskur engelsk opera fra 1914. Ikke just Top 40 materiale. Det kan godt være, de ikke er helt fine i kanten. Og jeg vil helst bruge iTunes. Men goddamnit! De bliver ved med at imponere mig. Fred med at de også fandt Twisted Sister's "Come Out And Play" til mig, hvor intet andet site kunne tilbyde den. Og fair nok at de også havde "Streets of Fire" på lager. Men en opera fra 1914...

Posted on søndag, november 19, 2006 at 12:30AM by Registered CommenterAlexK in , | Comments6 Comments

PrintView Printer Friendly Version

Reader Comments (6)

Hvordan indbetaler du penge til Allofmp3?
ma, november 20, 2006 at 04:56PM | Unregistered CommenterThomas Munkholt
VISA-kort. Og de har ikke trukket mistænkelige beløb på det endnu. Eneste hage er, at man SKAL sætte $10 fra starten. Til gengæld får man ret meget musik for dem.
ma, november 20, 2006 at 07:55PM | Unregistered CommenterAlex
Menmenmen! Det kan man ikke mere! VISA har boykottet Allofmp3, pga. fogedforbudet (ikke at det ragede dem, de ryggesløse kujoner).Der er et alternativ men det kræver bekræftelse via mobiltelefon ... I think not (efter at have læst deres regler - "Yes, you may spam my cell phone").
ma, november 20, 2006 at 08:22PM | Unregistered CommenterThomas Munkholt
Doh! Så ved jeg ikke, hvad man skal gøre. Min konto var et par måneder gammel ..
ma, november 20, 2006 at 10:27PM | Unregistered CommenterAlex
Tjah. Musikbranchen er selv ude om at folk går til ulovligheder. Istedet for at lære af de mange der rent faktisk er villige til at betale for produktet, når
1. prisen står lidt mere mål med produktet,
2. de lidt svært tilgængelige produkter, bliver tilgængelige,
- vælger man så at nedlægge veto, og med magt prøve at tvinge folk til at købe det musik DE ønsker man skal lytte til.... eller det er de vel reelt set ligeglade med (altså om man lytter til det), bare man køber.
Det er kulturdiktatur af værste skuffe. Og Brian Mikkelsen er diktaturets lille bjæffende skødehund....

"Jaaaamen en ulovlig downloaded plade er lig med en tabt fortjeneste"
BS! (nej ikke Christiansen) Det er det netop ikke. Folk downloader et helt album, fordi de måske har hørt et enkelt eller to numre, og gerne vil høre hele pladen inden de langer pengene ud. Og lad os bare blive enige om, at de få fysiske pladebikser der efterhånden er tilbage, ikke just appelerer til at man står der i 45-60 minutter og lytter et album helt igennem. Så jeg tror at mange downloader musik, for at hjælpe med at beslutte sig, inden den lille formue skal skifte ejer. Og det er da forståeligt. Du nøjes vel heller ikke med bare at sidde i en bil, og måske sparke lidt til dækkene, inden du køber den. En prøvetur eller to er da et absolut minimum.

Nej i mange tilfælde er en downloaded plade faktisk også lig med en solgt plade. Man finder måske ud af, at man gerne vil have det pågældende album stående i samlingen.
- omvendt kan man måske godt sige at et downloaded album = tabt fortjeneste. Hvis folk tvinges til at købe katten i sækken, får branchen vel flere penge på kontoen. Men er det den måde man ønsker at drive forretning på?

/end rant

- sorry Alex, men jeg bliver sgu så gal, når man i den grad forsøger at begrænse både kunstnere, den kunstnerriske frihed og bevægelighed, for ikke at tale om brugeren's ret til selv at vælge.
on, november 22, 2006 at 08:38AM | Unregistered CommenterNick
None taken :)
on, november 22, 2006 at 12:12PM | Unregistered CommenterAlex

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.