« Dagens ord: Vaginahvæs | Main | Dagens ord: gyllerynke »

Dagens ord: rygernid

Rygernid er kunsten at genere hinanden med eller uden cigaretter.

Rygernid går begge veje. Det udøves af ikke-rygere mod rygere, når ikke-rygere nidkært jager rygere fra den ene bar eller café til den anden med tilråbet "her må IKKE ryges!", eller endnu bedre, henvender sig til det festlige selskab i hjørnet for at pege med stiv finger op mod det lille, men magtfulde 'Ingen Rygning' skilt på væggen over baren, efter at have sikret sig bartenderens rygstøtte.

Det praktiseres når ikke-rygerne til en fest er i overtal, og derfor med lidt for venlige smil forviser rygerne til altanen eller gaden i ti graders frost, fordi man ikke skal finde sig i folks afhængigheder og røgen alligevel sætter sig så nemt i møbler. Rygernid udøves også af rygere mod ikke-rygere, når rygerne er i overtal til den næste fest, og med slet skjult skadefryd fyrer op under cancer-stængerne og ser tårerne trille på ikke-rygernes ophovnede ansigter.

På togstationer og ved busstoppesteder udøves der rygernid, når rygere stiller sig upwind fra ikke-rygerne med indstuderet skødesløshed og øver sig i at blæse al røg ud på én gang i koncentrerede klumper, der er velegnede til at drive langt uden at miste slagkraften. Samme sted opstår der rygernid, når ikke-rygerne med slet skjult foragt og små spythvæs rykker væk fra en intetanende ryger, der ellers troede at det var OK hvis han bare kun ryger i det fri, og i øvrigt er begyndt at få ticks ved øjnene fordi alle råber af ham hele tiden.

Rygere udøver gerne rygernid overfor den værste kategori, eksrygerne. Et klassisk stykke rygernid er udvekslingen:
"Må jeg ryge her?"
"Øh, nej."
"Hør, du er sgu' da eksryger. Det kan du sgu'da godt forstå. Du forstår da godt at man lige skal have et par hvæs. Det holder du satme sagtens til."
"Men jeg holdt faktisk op fordi-"
"Hold nu kæft. Jeg er snart færdig, ikke?"

Posted on søndag, april 26, 2009 at 12:52PM by Registered CommenterAlexK | Comments1 Comment

PrintView Printer Friendly Version

Reader Comments (1)

Jeg glæder mig bare til de allesammen holder op. Så behøver jeg ikke holde vejret på strategiske tidspunkter for at gå på gaden uden at begynde at nyse eller gribe til min astmamedicin fordi bronkierne lukker til.

Det er ene og alene rygerniddets skyld at jeg ikke går hen til de stoppestedsflankerende stakler og beder dem stille sig på den anden side. Hvis jeg ikke havde så ondt af at de blev forfulgt ville jeg helt sikkert gøre det for min og andres sundheds skyld.

Bålrøg har ingen effekt på mig, men cigaretrøg giver allergi med det samme. Nu vil min krop bare godt have lidt fred. Og en tudekiks.
fr, maj 1, 2009 at 06:29PM | Unregistered CommenterRelic

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.