« Sådan | Main | Raaaaaarg! »

Kattegave

Så skete det. Min kat, det betænksomme væsen, kom springende med stolt hale og en mus i munden, da jeg skulle hente hende ind efter dagens katten rundt i skov & have. Det var tydeligt at se på det helt elektriske dyr, at der ikke kunne findes lækrere mus i nabolaget. Og værsgo', den var til mig. Hele musen. Det elskelige væsen lagde sin gave for mine fødder og kiggede kærligt op på mig med store, gule øjne. Se, hvor meget jeg holder af dig. Jeg myrder små, pelsede byttedyr bare for at gøre dig glad.

Jeg har længe overvejet, hvordan jeg burde tackle en muse-episode. Som tidligere sambo til intet mindre end 40 rotter nærer jeg stadig en stor (og hemmelig, hvis katten lytter med) kærlighed til alskens slags gnavere, men jeg har læst at det medfører livsvarige rovdyrstraumer og behov for dyre-krisehjælp, hvis man skælder sin kat ud ved en muse-episode. De gør jo bare, som de skal. It's in their nature, små morderiske (kære) svin.*

Men musen var heldigvis stendød, og sparede mig dermed for et moralsk dilemma. Jeg kunne nøjes med at fiske den kolde gave op ved halen, og rose den stolte jæger. Nej, hvor var hun en sej kat. Nej, hvor var det en fin mus. Nej, hvor var den død. Hold da op hvor skulle den smage. Jeg gennemførte hvad jeg selv synes var en elegant udbytning af mus for Whiskas KitBites, bar brødebetynget den døde gnaver ned i skraldespanden, og hviskede "Undskyld" ind under låget.

Det var faktisk en meget kold mus, nu jeg tænker over det. Måske har min kat lånt den af nabokatten.

"Hey, jeg tænkte - hvis du ikke skal bruge din mus, kan jeg så ikke få den? Det er fordi at jeg har ikke givet mit menneske en mus endnu, og jeg gider ikke hvis det begynder at blive pinligt, eller hun går og fortæller alle mulige mennesker, at hendes kat ikke er til mus. Nej, nej, det er ikke noget. Hun skal bare ikke begynde at tro, at jeg ikke _kan_, vel? Fordi det kan jeg altså. Det er bare fordi jeg ikke - du ved - mus mixer superdårligt med Whiskas, også tørkosten."

Måske spillede vi begge to. Måske er det den samme, døde mus, der går på omgang mellem nabolagets katte, så de kan opretholde facaden. Det kan forklare, hvorfor hun ledte efter den med et vildt udtryk i øjnene. Nu er de nødt til at skaffe sig en frisk mus. Fandens

 

 

 

* Hey, jeg peger ikke fingre. Jeg er selv et dårligt tilpasset rovdyr med (for) mange moralske kvabbabelser.  

Posted on lørdag, juli 21, 2007 at 04:10AM by Registered CommenterAlexK in | Comments5 Comments

PrintView Printer Friendly Version

Reader Comments (5)

Jeg tror på den med "runde-musen". Det virker meget sandsynligt. Men jeg er skuffet over at du ikke spiste den dejlige mus. Der kunne du godt lige have ofret dig for den gode sag - to gode mundfulde og så var det det ;)
- I japan er "de tre skrig" trods alt en delikatesse...
ti, august 7, 2007 at 07:05AM | Unregistered CommenterNick
De tre skrig - skal jeg spørge? :)
ti, august 7, 2007 at 12:13PM | Unregistered CommenterAlex
The traditional mainland Chinese dish Three Screams involves the consumption of live baby mice:

For this, several newborn mice were washed, rolled wet in spicy condiments, and served in some sort of basket from which they couldn’t escape. ‘Pick up a wiggling mouse and dip it into some flavoring, when it will emit the first cry. Stab it with a knife or fork and it will scream again. Bite into it and the little thing will give its third cry as it says farewell to the world.

- de er gale, de kinesere (og det serveres vist også i Japan).

Stolte krigere, store følelsesudladninger (når de endelig kommer), og en svaghed for levende føde.
- ikke svært at se, hvor inspirationen til Klingons kommer fra.
ti, august 7, 2007 at 11:11PM | Unregistered CommenterNick
Nu kan jeg lige se noget nit jeg kan pille i, så jeg kan ikke lade være med at påpege at klingons faktisk oprindeligt var baseret på russerne, og det var de mere mystiske og distancerede romulans der var kineserne. Men kommunister var de i hvert fald alle sammen de onde rumvæsner.
on, oktober 3, 2007 at 07:41PM | Unregistered CommenterNis Haller Baggesen
Nis - cool. Der slog du mig lige med flere længder på trekkie-skalaen ;)
- Det krigeriske element skal i så fald måske findes helt tilbage til Zarerne? Så giver det ihvertfald fin mening.
sø, oktober 21, 2007 at 11:42AM | Unregistered CommenterNick

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.